Laddar

Talangen förlänger: ”Fantastiskt kul”

Nästa kontraktsförlängning i hamn för Kristianstads DFF.

delningar

Lagbygget för 2018 fortsätter i Kristianstads DFF. Föreningen meddelade under onsdagen att ytterbacken Kajsa Törnkvist, 16, kritat på ett nytt tvåårskontrakt med föreningen.

– Fantastiskt bra att Kajsa har skrivit på för två nya år. Hon har gjort ett riktigt bra debutår i A-laget och tagit stora kliv. Hon har unika egenskaper och är en nyckelspelare i vårt framtida lagbygge, säger KDFF-tränaren ”Beta” Gunnarsdóttir.

Den U17-landslagsmeriterade försvararen fick den gångna säsongen debutera i Damallsvenskan. Totalt blev det 16 framträdanden i den högsta serien för Törnkvist under debutsäsongen.

– Fantastiskt kul att en av våra unga spelare vill skriva längre kontrakt. Kajsa har utvecklats mycket den senaste säsongen och kommer ta fler stora kliv de kommande säsongerna tillsammans med vårt ledarteam. Fortsätter hon utvecklas som hon gör nu, så lär den gulblå tröjan också hänga med på resan, säger sportchefen Henrik Nygren.

Förlängningen med snart 17-åriga Kajsa Törnkvist innebär att Kristianstads DFF nu har 18 spelare under kontrakt till den kommande säsongen.

Silly Season i Kristianstads DFF 2018: In: Josefine Rybrink (Kungsbacka DFF) och Saga Jontoft (Åhus IF). Ut: Rebecka Holm (KIF Örebro), Johanna Henriksson (klubb ej klar) och Diellza Mustafa (Åhus IF).

Relaterade artiklar