Laddar

Svenske stjärnan satte en pil i Kristianstads CL-drömmar – men tokhyllar klubben

"Det är absolut internationell toppnivå att spela här".

delningar

IFK Kristianstads målvakt Richard Kappelin stod för en fantastiskt match mot Flensburg–Hewitt och vållade stora problem för det tyska storlagets skyttar – alla utom en.

Den tidigare supertalangen Hampus Wanne som vuxit ut till en världsstjärna vållade Kappelin allra störst besvär och rattade in åtta mål bakom målvakten.

– Han gör ganska många kontringsmål, sen från kanten tycker jag det är ganska jämnt – han bränner ju några lägen i första, säger Richard Kappelin men fortsätter med beröm till sin svenska landsman.

– Det är svårt när han får stora vinklar och det är en duktig spelare.

Efteråt var Wanne trött men glad.

– I kroppen är det okej och jag slipper ju gå in och slåss med de där monstrena på linjen, men i huvudet är man trött. Vi spelade i Magdeburg i går och sen flyg via Köpenhamn i dag, det är det jobbiga men spelar man i Flensburg är det bara att vänja sig.

Åtta mål i dag. Hur kändes det personligen? – Det kändes bra. Jag brände nån onödig tycker jag, man är aldrig helt nöjd men det var kul att göra åtta mål på hemmaplan.

Avslutningsvis passade stjärnan på vänsterkanten på att hylla IFK Kristianstad som klubb.

– Man tror inte det är Sverige. Det är absolut internationell toppnivå att spela här. Fantastisk stämning och det är riktigt roligt att det kan vara så här i Sverige. Jag är väldigt imponerad och det säger jag varje gång jag är här.

Champions League, ÅttondelsfinalI FK Kristianstad – Flensburg Handewitt: 22-26 (12-11) Målen Kristianstad: Albin Lagergren 6, Stig Tore Moen 5, Tim Sörensen 3, Philip Henningsson 2, Viktor Hallén 2 Olafur Gudmundsson 2, Gunnar Steinn Jonsson, Mario Lipovac, Arena: Kristianstad Arena Publik: 5178

Relaterade artiklar