Laddar

Superdramatik när IFK bröt dystra trenden

På det tionde försöket lyckades så IFK Kristianstad skrälla och ta en seger.

delningar

Vid nio tidigare tillfällen har IFK Kristianstad ställts mot ungerska Pick Szeged. Samtliga gånger har det slutat med förlust för Kristianstad, varav hela 27-36 den 1 oktober. I den tionde matchen kunde så trenden till slut brytas – när IFK Kristianstad segrade med 33-32 i en högdramatisk tillställning.

Stor matchvinnare blev Gunnar Steinn Jonsson, 30, som tryckte in avgörandet när det bara återstod nio sekunder utav matchen.

– Det är inte så mycket att säga. Det blev en öppning och det var bara att gå för det. Det var väldigt skönt att den satt i alla fall, säger matchvinnaren.

Hur skönt var det att se den segla in i nät? – Vi har tappat många ledningar i Champions League nu, så det var dags att vi tar punkt för det efter en bra insats.

Trots den stora dramatik som utspelat sig var IFK Kristianstad länge och väl i ledning. Redan efter fem minuters spel befann sig Kristianstad i en 4-1-ledning och som mest var ledningen fyra bollar under den första halvleken, där ett effektivt försvarsspel och en Albin Lagergren i ett målstim ledde Kristianstad till en 16-13-ledning.

– Första halvlek var en av våra bästa den här säsongen, i Champions League, säger IFK-tränaren Ola Lindgren.

I den andra halvleken åt dock Pick Szeged upp hemmalagets försprång och när klockan tickade upp på 38 minuter var ställningen 20-20, vilket var första gången det var oavgjort sedan 9-9. Under de avslutande 20 minuterna kom lagen att följas åt – och det blev en gastkramande avslutning.

Trots att Pick Szeged gick upp i en 26-24-ledning skulle IFK Kristianstad komma att reda ut det hela. När klockan tickade upp mot 56 minuter gjorde nämligen Albin Lagergren och Philip Henningsson ett varsitt mål inom loppet av en halvminut – vilket innebar att IFK Kristianstad var i en 31-28-ledning.

– Vi fick några enkla mål, på kontringar, och jag tycker det ger oss en väldigt bra energi. Sen får vi några enkla domslut med oss också, som vi kan kontra på, säger Albin Lagergren.

Pick Szeged åt dock upp ledningen mål för mål och när matchen var inne i sina slutsekunder var ställningen 32-32. När uret så nått 59:51 kunde dock Gunnar Steinn Jonsson stänga målskyttet med sitt 33-32-mål.

– Det är alltid svårt att komma in i såna matcher. Som nu när jag sitter i 40 minuter och sen ska jag komma in. Men det är såna matcher jag vill spela. Jag har varit besviken på min speltid i Champions League, så det var väldigt skönt att man kunde leverera nu när man fick en chans, säger islänningen.

– Vi var inte där från början och Kristanstad var lite bättre än oss i dag. De var värda att vinna, säger Jonas Källman, lagkapten i Pick Szeged.

Noterbart är även att Olafur Gudmundsson, 27, haltade ut med en lårkaka in mot höftkarmen, där magmusklerna fäster. Någon längre skadeperiod är dock inte att vänta, utan IFK Kristianstad räknar med att Gudmundsson kommer vara med i Champions League-matchen mot Vardar nästa helg.

Champions League IFK Kristianstad 33-32 Pick Szeged Mål: Albin Lagergren (12), Mario Lipovac (4), Philip Henningsson (4), Viktor Hallén (3), Arnar Freyr Arnarsson (2), Gunnar Steinn Jonsson (2), Helge Freiman (2), Olafur Gudmundsson (2) och Valter Chrintz (2). Publik: 4 110, Kristianstad Arena Tabell: Här

Relaterade artiklar