Laddar

Succéstart för Kristianstads hockeygymnasie – nu spänner de bågen

"Vi har redan hört att betydligt fler elever vill börja nästa år", säger Kristianstad IK:s ordförande Christian Falk.

delningar

Kristianstad kommun driver med hjälp av Kristianstad IK ett gymnasium med inrikting ishockey, och har bara varit igång ett par veckor, men redan nu spänner de bågen ytterligare för att nå högre höjder, enligt klubbens ordförande Christian Falk.

– Vi har redan hört att betydligt fler elever vill börja nästan år, och har fått mycket frågor om det. Det är jätteviktigt att vi gör detta proffsigt, säger Falk och fortsätter:

– Vi ska utveckla allt. Fysmöjligheterna, träningslära, läxhjälp med mera. Hela konceptet ska utvecklas. På sikt hoppas vi kunna få upp spelarna i a-laget. Men vi måste se till att ta nästa steg för att behålla spelarna i KIK.

I dagsläget är Roger Olsson den enda KIK-produkten som spelar i a-laget. Det ska det alltså bli ändring på nu.

– Problemet har varit att vi haft för dålig kvalité tidigare. Spelarna har gått till Malmö, Rögle eller Karlskrona. Nu har vi dessutom ett hockeygymnasium och hoppas att steget ska bli enklare, säger Falk.

Nyligen tilldelades hockeygymnasiet en check på 80 000 kronor från Sparbanksstiftelsen. Välbehövliga pengar, menar Christian Falk.

– Det kommer att gå till informationsmaterial, men har redan gått till måltider och för att ta in lite extra material för att göra det ännu bättre. Det är mycket pengar, men täcker inte några större kostnader, säger han.

Pär ”Chippen” Persson, med ett förflutet i bland annat Osby, Glimma och just KIK, är tränare för hockeygymnasiet. Även han håller med om att det var en bra start på det hela.

– Jag är positivt överraskad, faktiskt. Det har varit väldigt positivt måste jag säga. Vi är på rätt väg. Målsättningen är att ha både J18 och J20 inom ett par år, säger Pär ”Chippen” Persson.

På vilket sätt tränar ni? – Vi tränar två gånger i veckan, måndagar och onsdagar. Då gnuggar vi mycket detaljer som närkampsspel, målskytte och skridskor. Det är ofta detaljer som skiljer en väldigt duktig hockeyspelare från en mindre bra.

I nuläget går det sex killar på hockeygymnasiet.

 

Relaterade artiklar