Laddar

Succéspelaren: ”Vi är långt ifrån varandra”

Daniel Andersson gjorde succé i KIK-tröjan under sin debutsäsong. Men han är inte nära något nytt kontrakt – något som bekräftas av Joakim Johansson. "Vi är inte nära en lösning just nu", säger han.

delningar

Daniel Andersson kom från IK Pantern till Kristianstads IK inför den förra säsongen. Den närmare två meter långa centern levererade direkt och var en av lagets absolut bästa spelare. Efter säsongen har Andersson haft kontakt med ett par allsvenska klubbar, däribland IK Oskarshamn. Men det ser inte ut att bli något spel i hockeyallsvenskan.

– Jag tycker att jag gjorde det bra gångna säsongen och hade en bra känsla kring allsvenskan. Men det blir division 1 den kommande säsongen, säger Daniel Andersson till 24Kristianstad.se.

Blir det spel i KIK? – De har hela tiden varit mitt förstaval men det finns saker som måste lösas. Vi förhandlar men just nu är vi långt ifrån varandra. Det finns detaljer vi inte är överens om.

Den bilden bekräftas av KIK:s sportchef Joakim Johansson.

– Vi vill gärna att Daniel stannar hos oss, men just nu är vi inte i närheten av ett nytt kontrakt. Men allt kan hända, säger han.

I stället är det flera lag i den södra Hockeyettan som kan bli aktuella för Daniel Andersson.

– Det är lag i samma serie, ja. KIK har varit prio ett och jag trivdes jättebra med tränare och allting. Skulle jag spela någon annanstans skulle det så klart bli lite speciellt, säger Daniel Andersson.

Ett namn som florerat kring KIK är annars Henrik Thegel, som tidigare i veckan fick lämna Södertälje. Men enligt Joakim Johansson är det inte aktuellt.

– Nej, det är inget namn för oss. Inte just nu i alla fall, säger han.

 

 

 

 

Relaterade artiklar