Laddar

Succéspelaren förlänger med KIK

Daniel Andersson och KIK har enats om en förlängning. "Finns ingenting annat än att vi ska ta steget upp i år", säger han.

delningar

Daniel Andersson har förlängt sitt kontrakt med Kristianstads IK. 24Kristianstad.se rapporterade i fredags förra veckan om att parterna var långt ifrån varandra – men nu har de alltså enats om en förlängning.

– Just då kändes det långt bort. Men vi kom överens i dag, det gick väldigt fort. Det är skoj, det var det jag ville. KIK har hela tiden varit prio ett, säger Daniel Andersson till 24Kristianstad.se.

Sportchefen Joakim Johansson:

– Efter någon veckas diskuterande från oss båda, hittade vi en bra lösning som båda är nöjda med. ”Danne” gjorde en strålande säsong och var en viktig spelare såväl i 5 mot 5 som i PP säger sportchefen Jocke Johansson till klubbens hemsida.

Andersson kom till KIK från Pantern inför den förra säsongen och blev omgående en av lagets nyckelspelare. I kvalserien mot hockeyallsvenskan vann han sedan skytteligan. Målet inför den kommande säsongen är glasklart.

– Finns ingenting annat än att vi ska ta steget upp, skulle kännas dumt att inte vara på denna resan. Vi ska upp i år, säger Andersson.

Du har varit med förr? – Det är det roligaste jag har varit med om och det vill jag uppleva igen.

Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.

 

KIK-truppen 2017/2018 Målvakter: Joakim Strandberg Backar: Fredrik Lindblom Viktor Wahldén Acke Ringström Amil Krupic Forwards: Fredrik Hansson Herman Hansson Viktor Holmqvist Sonny Karlsson (Ny från Mora) Christopher Lindholm Roger Olsson Marcus Sirén (Nygammal från Mora) Daniel Andersson Tränare: Mats Lusth Joakim Johansson

Relaterade artiklar