Laddar

Succésäsongen fortsätter för KIK-produkten

KIK-produkten Dennis Svensson hämtades till IK Pantern inför säsongen och har stått för en fantastisk prestation hittills. I onsdagskvällens match mot Almtuna noterades han för två nya poäng.

delningar

24-årige Dennis Svensson öste in poäng för moderklubben Kristianstad IK i Hockeyettans play off-spel i fjol, bland annat noterades han för nio mål på lika många matcher. Målen gav eko och ett par veckor senare hade Svensson landat ett tvåårskontrakt med IK Pantern.

– Jag har gått lite bakvägen om man jämför med andra i min ålder. Det kanske tar lite längre tid att komma någonstans. Till sist visar det sig om man är bra nog, säger Dennis Svensson.

Hittills har debutsäsongen i Hockeyallsvenskan varit en succé och mot Almtuna kom det två nya poäng från Svenssons klubba.

– Det var i powerplay, riktigt skönt att det lossnade lite i kväll. Vi har haft lite strul där sista tiden. Nu har jag haft bra spelare runt omkring mig och fått mycket chanser. Förvånad är jag väl kanske inte men det är ett steg. Det är bara att köra, säger Svensson.

Hur stor skillnad är det på Hockeyettan och Hockeyallsvenskan? – Det är mycket skickligare spelare här, lite bättre tempo, sedan är det mycket runt omkring isen – fler förberedelser, fler matcher. Det vill till att man förbereder sig inför varje match.

Moderklubben Kristianstad storsatsar, tror du dem går upp? – Jag har sett ett par matcher på TV och även varit hemma och sett någon match. Det är kul att det går bra för dem. Men det är tufft att säga om de går upp, jag tror att de har chansen, men samtidigt har de värvat in ett par spelare. Det gäller att de får ihop laget.

Svensson har nu noterats för 15 poäng på sina 28 matcher i Pantern, fördelat på sex mål och nio assist. Men han är inte nöjd och har högre ambitioner än så.

– Man vill så klart ta sig till SHL. Men men får se hur bra det går. Jag tar det steg för steg, match för match, säger Dennis Svensson.

För IK Pantern var onsdagens 4–2-seger över Almtuna mycket viktig. I och med segern ryckte de ifrån – och har nu sex poäng ner till Björklöven som ligger under play off-strecket.

Hockeyallsvenskan IK Pantern–Almtuna IS 4–2(0–1, 2–1, 2–0) Målen: 19:46 0–1 Linus Sandin, 29:18 1–1 Martin Janohls, (Mattias Persson, Johan Ivarsson), 31:04 2–1 Dennis Svensson, (Martin Janohls, Johan Ivarsson), 38:57 2–2 Linus Rotbakken, (Eric Norin, Sebastian Hartmann), 57:35 3–2 Mattias Persson, (Jakob Karlsson), 58:55 4–2 Patrik Blomberg. Skottstatistik: 28–43. Publik: 476, Malmö Isstadion.