Laddar

Succén med stora bilutställningen är tillbaka

Rides of Island är tillbaka. I morgon kommer den stora bilutställningen till Ivö utanför Kristianstad.

delningar

Förra året var det premiär med bilutställningen Rides of Island på den natursköna Ivön utanför Kristianstad. Efter succén kommer arrangemanget nu att tillbaka. I morgon (lördag) klockan 10.00 drar det igång och det väntas dra stor publik.

– Vi gör detta för hela familjen med allt från bilar till motorcyklar och båtar. Det blir väldigt lyckat förra året och nu har vi bestämt oss för att utöka, säger Micce Bergvall, en av arrangörerna.

Detta året har antalet utställningsplatser fördubblats till 250 stycken. Därmed finns det stora chanser att se fina fordon på ön.

– De som är föranmälda är allt från amerikanare till stylingbyggen, ljudbilar och customhojar. Det är allt du kan tänka dig i motorväg. Vi vill ha ett evenemang som är öppet för alla oavsett ålder och vilka fordon de har. Det ska också passa alla besökare, säger Micce Bergvall.

Har du fått någon respons från utställarna? – Många är positiva och en del har kommit med feedback på saker som de ville att vi skulle ändra från förra året. Det har vi tagit till oss och det blir betydligt bättre detta år.

En nyhet är införandet av Kids of Island-klassen för barn upp till 15 år. Där får de ställa ut sina lådbilarar, bobbycars, trampbilar, elbilar, elmotorcyklar, minimotos, crosscarts med mera. Allt barn som deltar får pris. För de yngsta bjuds det dessutom på hoppborg och ansiktsmålning.

Vad är dina förhoppningar inför lördagen? – Det ska vara en trevig känsla att vara där, alla ska trivas.

Evenemanget pågår framåt midnatt. På kvällen spelar en DJ och det blir feststämning.

Relaterade artiklar