Laddar

Succé för uthyrning av lägenheter

Nästan alla lägenheter i ABK:s nya jättebygge är uthyrda. Då passar de på att ha öppen visning.

delningar

Det har snart gått två år sedan AB Kristianstadsbyggen fick lov att bygga höghus vid Tivoliparken i Kristianstad. Det handlar om två nya punkthus med totalt 74 lägenheter. I juni kommer de att vara klara för inflyttning, men redan nu är de flesta av dem bokade.

Totalt 73 av de 74 lägenheterna har blivit sökta och uthyrda enligt ABK. Kvar finns därmed en lägenhet att söka, ifall någon av de andra hyresgästerna inte säger upp sitt kontrakt.

Nu passar det kommunala bostadsbolaget därför på att visa upp sitt nya projekt. I dag klockan 11.00-16.00 är fem lägenheter i huset på Finlandsgatan öppna  7 för allmänheten.

På sin hemsida skriver ABK att samtliga lägenheter har en inglasad balkong och i båda höghusen finns det hiss. ”Kök, sov- och vardagsrum har parkettgolv i ek och i hall och badrum ligger mattglaserad klinker”, står det i beskrivningen.

Den minsta lägenheter med ett rum och kök (35 kvadratmeter) kostar 5 804 kronor att hyra. De största med tre rum och kök (64 kvadratmeter) har en månadshyra på 7 959 kronor. Det framgår inte ifall det är varm- eller kallhyra.

Relaterade artiklar