Laddar

Succé för insamlingen på Stora Torg

Wall of Kindness har blivit en succé. Många Kristianstadsbor lämnar sina vinterjackor till behövande.

delningar

I fredags sattes Wall of Kindness upp intill Stora Torg i Kristianstad. Den färgglada öppna containern har målats och inretts av deltagare från Stadsmissionen. Syftet är att samla in vinterjackor till socialt utsatta och hemlösa. Det vill säga att ”främja stadens eget kretslopp av vänlighet i form av skänkta kläder”.

–  Idén kommer från Malmö som arrangerade Wall of Kindness under julen, där man kan skänka sin jacka till behövande. Det finns många givmilda i Kristianstad, säger Maria Asklund, som är planeringsstrateg social hållbarhet, Kristianstads kommun.

Kristianstads kommun, Skåne Stadsmission, Handelsstaden Kristianstad och FN-föreningen står tillsammans bakom projektet. Konkret innebär att att alla människor kan hänga en överbliven vinterjacka på en krok. Den ges sedan till någon som behöver den i skydd mot kylan. Hittills har det blivit en succé.

– Det har kommit in massor med jackor och många har också hämtat både för barn och vuxna, säger Maria Asklund.

När 24kristianstad var på besök i veckan tyckte besökarna att det var bra kvalitet på många av de jackor som lämnats in. Det gällde bara att hitta rätt storlek. Fram till på fredag finns Wall of Kindness på plats för den som vill skänka.

– Vi tänker att det ska bli något återkommande. Till nästa år får vi fundera på ifall det kan utvecklas vidare, säger Maria Asklund.

Relaterade artiklar