Laddar

Succé för insamling till välgörenhet

Challan Boys insamlingar till sexuellt utsatta kvinnor blev en succé. Tiotusentals kronor kommer nu att gå till välgörenhet.

delningar

Under våren har det arrangerats två stora välgörenhetsevenemang i samarbete mellan Pingstkyrkan och Challan Boys. I en konsert det 18 mars medverkade ett flertal kända musiker, sångare och en gospelkör.

Inträdet var gratis och på plats samlades det in pengar till den världsberömde kirurgen, kvinno-och människorättskämpen Denis Mukweges Panzisjukhus i Kongo Kinshasa. Där fick de in totalt 28 794 kronor.

Ytterligare ett evenemang hölls under påsken då TV-kände antikexperten Joakim Bengtsson besökte Pingstkyrkans secondhandbutik på Näsby. Han ställde upp ideellt och värderade de prylar som besökarna tog med sig. Det blev en lång kö in i butiken. Inklusive försäljningen gav den dagen 16 700 kronor till välgörenhet.

– Vi hade över 100 personer som kom dit bara för att få sina antikviteter och samlarsaker värderade, säger Anders Zackrés, arrangör och engagerad i Challan Boys.

Totalt innebär det att arrangemangen av Challan Boys har inbringat över 45 000 kronor. Nu kommer de att skickas via biståndsorganisationen PMU till Panzisjukhuset. Det är en plats där de hjälper de kvinnor och flickor som har blivit utsatta för sexuella övergrepp i kampen om makt, markområden och naturtillgångar i Kongo.

– Insamlingen gick över förväntan. PMU har varit med att bygga upp sjukhuset och är deras största bidragsgivare. Kvinnorna som utsatts för de här fruktansvärda övergreppen kan inte själva betala, när de söker vård för kirurgisk och psykiatrisk vård efter stora trauman, säger Anders Zackrés.

Relaterade artiklar