Laddar

Studion flyttade från centrum – till Djurröd

Verksamheten har flyttat ut från lokalerna i Kristianstad.

delningar

Sedan en dryg månad tillbaka är Studio Wass utflyttade från lokalerna i centrala Kristianstad. Studion som sedan början av 2000-talet har försett Kristianstadsborna med piercingar och nagelförlängningar återfinns nämligen numera i Djurröd.

– Vi bor här och har en stuga utanför vårt hus, där jag har verksamheten. Så jag gör det mest på lite kompisar och gamla kunder och marknadsför inte så mycket, utan berättar mest för kompisar. Det är mest så att de vet att jag finns här ute om de vill åka hit men jag vet ju att det inte håller i längden. Men jag gör det så här lite, så länge och håller det mest som en hobby, säger Emma Wass Olsson, 18, som successivt tagit över Studio Wass från modern Anna Wass.

Bakom flytten av företaget och nedrustningen från levebröd till hobbynivå ligger framförallt två skäl. Dels handlar det om de pressade prisnivåerna på nagelsalonger i Kristianstad och dels rör det sig om hyreskontraktet.

– ABK:s kontrakt stämde inte överens med våra värderingar. Man vet ju inte om det händer någonting. Det är turbulent och det är mycket som flyttas ut från centrum. Man vill inte ha ett kontrakt på tre år inne i stan, när man inte vet hur det ser ut om två år, förklarar Emma Wass Olsson.

Trots nya lokaler erbjuder Studio Wass i det stora hela samma tjänster som tidigare – med bland annat naglar, piercing, kosmetisk tatuering, laserborttagning av tatuering och vaxning – då det bara är fransförlängning som inte längre finns med på programmet.

Relaterade artiklar