Laddar

Struliga försäsonger för division 4-klubbarna

Efter de problemfyllda försäsongerna ser division 4-lagen nu framemot seriestarten.

delningar

Turerna har varit många kring Division 4 Nordöstra i vinter. Vid det slutgiltiga serieförslaget såg Ovesholms IF, Viby IF och Åsums BK ut att vara hemmahörande i serien. Spelarbrist tvingade dock Ovesholm och Åsum att kasta in handduken innan seriestarten.

Viby blir dock inte enda lag från kommunen i serien. Även i Gärds Köpinge IF gjorde sig spelarbristen påmind, och föreningen begärde därför ner sig själva från trean till fyran.

– Det ska bli skönt att komma till och verkligen få se vad laget går för. Vi har haft lite strul med träningsmatcherna, där vi varit lite dåligt med folk. Men nu i helgen blev det vinst mot Sankt Olof, så det ser hoppfullt ut inför seriestarten tycker jag, säger Gärds Köpinge-tränaren Berndt Håkansson.

Även i Viby är man spända inför seriestarten. För första gången på flera decennier ställer föreningen upp med ett damlag i seriespel.

– Det är lite spännande. Vi har ju lyft upp flickor -02-laget till damlaget och det är lite spännande att se hur de står sig. Det är ju första gången med seniorfotboll för dem. Så både de och vi är nog lite spända tror jag, säger Glenn Johnsson, som tillsammans med Jens Persson och Mikael Andersson utgör lagets tränartrio.

Inte heller Viby har haft någon enkel försäsong. Den långa vintern med inställda matcher drabbade även Viby IF, som bara spelat en träningsmatch – en 0-6-förlust mot Vittskövle IF.

– Vi får ta de första omgångarna lite som träningsmatcher och komma in i det.

Vad har ni för målsättning inför säsongen? – Vi har inte satt upp en målsättning. Det är som sagt första året för alla med seniorfotbollen. Vi får försöka komma in i det och lära för varje match. Sen kan vi ta det därifrån och bygga vidare, förklarar Glenn Johnsson.

Berndt Håkansson när i sin tur förhoppningar om att Gärds Köpinge ska kunna vara med i tätstriden av Division 4 Nordöstra.

– Kan alla vara friska och hela från skador ska vi kunna prestera rätt så bra. Det hänger kanske mest på målvaktsbiten. Ibland har vi tillgång till en ordinarie målvakt och ibland har hon sitt jobb. Så det är lite mer struligt, annars ser det bra ut faktiskt.

Favoritstämpeln i årets serie lägger Gärds Köpinge-tränaren däremot över på Broby IF.

– Det är svårt. Jag har inte sett eller hört så mycket om de andra lagen. Men Broby har tydligen ett bra lag. Kommer vi trea, fyra får vi vara nöjda – i alla fall med förutsättningarna vi haft inför säsongen.

Division 4 Nordöstra Gärds Köpinge IF Tränare Berndt Håkansson In: Amanda Alborn Lilja (Wä IF), Moa Bengtsson (Kristianstads DFF U) och Matilda Dahl (Åsums BK). Ut: Maria Schön (Åhus IF), Maria Örmgård Persson (Slutat), Sanna-Lie Lövgren (Slutat), Carolina Larsson (Slutat) och Malin Reinholdsson (Slutat).

Viby IF Tränare Glenn Johnsson, Jens Persson och Mikael Andersson In: Truppen består till största del av upplyfta F15-spelare. De kompletteras av några spelare från ett damlag klubben haft i träning men inte i seriespel. Nyförvärv utifrån är på ingång men ännu inte helt klara. Ut:

Premiäromgång: 15/4 10:00 Hörja IF-Gärds Köpinge IF och 16/4 18:30 Broby IF-Viby IF.

Relaterade artiklar