Laddar

Storföretaget söker 140 sommarjobbare

Malin Bendz, personaldirektör på Stora Enso. Foto: Stora Enso samt Mostphotos.

Nu börjar det bli dags att söka sommarjobb. I grannkommunen söker de nu 140 personer.

delningar

Sommarjobben för 2019 har börjat att annonseras och allt fler läggs ut den närmaste tiden. Ett stort antal personer behövs inom vården och omsorgen i Kristianstad, polisen behöver hjälp liksom Kriminalvården.

I grannkommunen Bromölla erbjuds nu 140 sommarjobb på Nymölla bruk. Verksamheten drivs av Stora Enso och där finns tjänsten inom bland annat produktion, logistik, underhåll och administration.

– Vi är Sveriges största skogsindustriföretag och drivande inom bioekonomin, där vi utvecklar innovativa och hållbara produkter från skogen. Många av våra framtida medarbetare tar första stegen i sin karriär som sommarjobbare hos oss. Vill du vara med och bidra till att lösa en del av världens klimatutmaningar tycker jag att du ska söka sommarjobb hos oss, säger Malin Bendz, personaldirektör, Stora Enso.

I Kristianstad är HK Scan ett av de storföretag som varje år erbjuder över 100 sommarjobb. Både inom charken och till packningen behövs personal.

– Man måste vilja jobba och klara det fysiskt. Det krävs ingen specifik utbildning, men man ska gilla att arbeta i högt tempo och att jobba i lag, sade en av de anställda, Johan Roth, på en jobbmässa förra året.

På kommunen går det att söka feriearbete från och med den 1 februari. Det gäller för killar och tjejer födda år 2001 eller år 2002 och som är folkbokförda i Kristianstads kommun. De som blir antagna får jobba i två veckor i någon av kommunens verksamheter.

Relaterade artiklar