Laddar

Stora protester mot ny sjukhuschef

Personalen protesterar mot tillsättningen av en ny sjukhuschef på CSK i Kristianstad.

delningar

En ny sjukhuschef är på väg att tillsättas på CSK i Kristianstad. Rekryteringen har dock dragit ut på tiden på grund av förhandlingar med fackförbundet. Nu har personalen dragit igång en namninsamling med stora protester. De tycker inte att den tilltänkta chefen bör anställas.

– Hon är testad och underkänd om jag ska vara frank. På ett dygn har i princip alla läkare i tjänst skrivit under. 209 namn kan jag räkna till här, säger överläkare Sten Östensson vid CSK, till SVT Skåne.

Det var i september förra året som regiondirektören fick uppdraget att återinföra tjänsterna som sjukhuschefer på sex sjukhus i Skåne. CSK i Kristianstad är den enda platsen där en chef ännu inte har blivit anställd. Personalen vill ha en person som har lokal förankring och klinisk kompetens.

Det är dock oklart ifall namninsamlingen och protesterna kommer att ha någon effekt. Region Skåne har nämligen bestämt sig för att gå vidare med processen att anställa den sjukhuschef de tidigare föreslagit.

– Vi inväntar centrala förhandlingar och ett datum för detta. Men vi står bakom den kandidat som vi har valt. Det fanns flera kompetenta sökande, men hon var den vi bedömde var bäst lämpad att leda CSK in i framtiden, säger Karin Bengtsson, tillförordnad förvaltningschef för Kryh, till Kristianstadsbladet.

Relaterade artiklar