Stor mässa tar plats i Kristianstad Arena: "Enormt taggade"

Foton: Privat

Under natten till torsdagen börjar arbetet med att bygga upp årets Hus & Hem-mässa i Kristianstad. "Just nu är det lugnet före stormen", säger projektledare Elin Troedsson.

delningar

I helgen arrangeras Hus & Hem-mässan i Kristianstad. Hus & Hem brukar locka 15 000 besökare och i år hoppas arrangörerna att ännu fler tar sig tid att besöka mässan.

– Hus & Hem-mässan är en mässa som attraherar människor oavsett boendeform. Det är inte bara stora hus och värmepaket, utan allt från köksluckor till inredning. Oavsett hur du bor ska du känna att Hus & Hem är något för dig, säger projektledare Elin Troedsson.

Mässan tar i år plats i Kristianstad Arena och när 24Kristianstad pratar med Elin Troedsson under torsdagen berättar hon att arbetet med att bygga upp mässan kommer att starta under natten till fredagen.

– IFK Kristianstad kommer att spela i arenan i kväll och sedan får vi bygga upp mässan under natten. Det kommer bli ett febrilt arbete i natt så just nu är det lugnet före stormen. Men vi är väl rustade inför natten så vi hoppas att allt ska flyta på bra.

Detta är första året som mässan arrangeras i Kristianstad Arena och det märks bland de hittills 107 anmälda utställarna, menar Elin Troedsson.

– Våra utställare är enormt taggade på att det är nytt, de är på tårna och beställer nytt material och har nya idéer.

Förutom det stora antalet utställare kommer mässan även få besök av en del kända ansikten, bland annat Matte och Willy som är kända från tv-programmet Bygglov.

– Sedan har vi valt den lokala inredaren Mia Dahlbom som kommer att komma med enkla tips. Det ska inte vara att man behöver slå ut väggar och måla om huset för att få en skön stil, utan med enkla knep ska man kunna få en stor förändring, säger Elin Troedsson.

På mässan kommer det även finnas möjlighet att äta och delta i olika tävlingar.

– Det ska vara att man kan gå dit och göra det mesta. Man ska kunna vara där en stund. Vi har café och viss försäljning i montrarna då det efterfrågas av besökarna. Det ska finnas något för alla och alla är varmt välkomna, avslutar Elin Troedsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar