Laddar

Stor fyrverkeriuppvisning i Åhus – tusentals samlas

I kväll blir det en stor fyrverkeriuppvisning i Åhus. Tusentals samlas för att se på showen.

delningar

På tolvslaget den 31 december kommer det Åhus Big Bang 2017 att gå av stapeln. Ett stort antal lokala företag tillsammans med privatpersoner har gått samman för att sponsra evenemanget. Där kommer det att skjutas iväg fyrverkerier för totalt 55 000 kronor. Det blir en färgsprakande show.

– Vi kommer att hålla till vid gamla Äspetbron och startar klockan tolv (midnatt). Det är bättre för våra djur och för miljön att samla det till en plats och tidpunkt och att fira gemensamt. Privatpersoner kan swisha till oss istället för att själva köpa fyrverkerier, säger Conny Wennerström som riggar fyrverkerierna.

Uppemot 5 000 personer brukar samlas vid båda sidorna av bron för att se uppvisningen. Det är ett uppskattat arrangemang som genomförs av Platsorganisation Åhus.

Det finns dock planer på att omforma konceptet och i framtiden erbjuda en ljusshow istället för fyrverkerier, med tanke på djurens hälsa och miljön. Arrangörerna har skapat en arbetsgrupp som ska undersöka möjligheten nästa år.

Det kräver dock stora bidrag både från kommun, stiftelser, företag och privatpersoner. Att köpa utrustningen till en ljushow kostar närmare en kvarts miljon kronor.

Fotnot: Gamla Äspetbron ligger vid Färgerigatan i Åhus, nära Gamla Skeppsbron.

Relaterade artiklar