Laddar

Stockholmskoncern köper upp företag i Kristianstad

Det stockholmsbaserade ADDvise Group AB har tecknat en avsiktsförklaring om att köpa upp företaget Germa, med huvudkontor i Kristianstad. Det skriver Dagens Industri.

delningar

Företag Germa i Kristianstad är ett anrikt företag, grundat år 1925. De har bland annat gjort sig kända för att tillverka flygdräktsystem till svenska JAS-piloter och är specialister inom säkerhets- och sjukvårdsutrustning. De tillvekar bland annat vakuummadrasser, barnsäkerhetslösningar, positioneringskuddar, rehabprodukter samt säkerhetsprodukter till försvaret.

I höst kommer företaget att byta ägare, då det Stockholmsbaserade ADDvise Group AB köper aktierna. De har nyligen tecknat en avsiktsförklaring av att köpa Germa för 17 miljoner kronor.

– Förvärvet av Germa ligger helt i linje med vår strategi om att öka andelen egenutvecklade produkter. Det finns tydliga synergier mellan Germa och vårt affärsområde Sjukvård framförallt inom akutsjukvård, säger Rikard Akhtarzand, VD och koncernchef för ADDvise.

Koncernen som snart kommer äga företaget, harr inriktat sig på sjukvård och lab. De har ett tio-tal dotterbolag och omsätter cirka 250 miljoner kronor per år. Det finns ingen information om att anställda eller verksamhet i sig skulle påverkas av förvärvet.

Relaterade artiklar