Laddar

Statistiken visar: En miljonvinst per vecka i Skåne förra året

Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel Tur - Foto: Pressbild

Under 2018 vann skåningarna 178 994 769 kronor.

delningar

Det var mer än en gång i veckan som en vinst på över en miljon tillföll någon i Skåne län under 2018. Skåningarna stod tillsammans för sammanlagt 58 miljonvinster, till ett totalt värde av 178 994 769 kr kronor. En jämförelse med 2017 visar att summan av skåningarnas totala miljonvinster ökat med över 30 miljoner kronor.

– Skåne har bättre siffror på flera fronter under 2018. Såväl den totala vinstsumman som snittvinst och antal vinster ökade jämfört med 2017. Det blir spännande att se ifall statistiken håller i sig under kommande år, säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson i ett pressutskick.

Totalt delade Svenska Spel ut 356 miljonvinster i Sverige till ett värde av över 1,5 miljarder kronor under 2018. Svenska Spel har i en färsk undersökning låtit svenska folket svara på frågan ”Om du vann fem miljoner kronor, hur skulle du främst använda pengarna?” (läs mer om undersökningen nedan). I den framgår att det vanligaste som man skulle vilja göra om man vann riktigt stort är att långsiktigt förbättra ekonomin.

– Mer än 60 procent uppger att de skulle vilja förbättra sin ekonomi. Därefter säger många att de skulle ge bort pengar eller resa. Men jämför vi med tidigare år som vi ställt den här frågan, så är det en tydlig trend att andelen som vill resa blir färre. Däremot ökar andelen som vill investera för framtiden, säger Pierre Jonsson i pressutskicket.

Relaterade artiklar