Laddar

Sparkade kvinna i ryggen – döms i tingsrätten

Mannen skrek sexistiska kommentarer och sparkade en kvinna i ryggen.

delningar

Det var i mitten av februari som två yngre kvinnor befann sig på järnvägsstationen i Hässleholm, då en av dem blev misshandlad av en då 18-årig man.

Kvinnorna har uppgett att ett gäng yngre män eller äldre pojkar började ropa sexistiska kommentarer efter dem när de befann sig inne på stationen. Bland annat ska killarna skrikit: ”Ska ni inte vara hemma och suga kuk” och ”Vi ska knulla era mammor”. Målsägande sa ifrån men en hätsk diskussion med en 18-årig kille fortsatte och kvinnan har yttrat att de slog varsitt slag i luften.

Därefter uppger kvinnorna att de fortsatt ut på gatan varpå den andra kvinnan ringt polisen, med anledning av den hotfulla stämningen. I samband med det kom den 18-årige killen utspringande och sparkade målsägande mellan skulderbladen – med sådan kraft att hon flög framåt och skadade huvud, ben och händer samt fick psykiska besvär efteråt.

Mannen tog därefter till sin flykt men väninnan, som samtidigt var i samtal med polisen, lyckades följa efter denne. När polis anlänt till platsen kunde de komma i fatt mannen och hans vänner – där gärningsmannen kunde pekas ut av kvinnorna.

Den i dag 19-årige mannen nekar i sin tur till misshandeln och menar istället att målsägande var berusad och trillade. Någonting som gjorde att han brast ut i skratt varpå målsägande ska ha spottat på honom.

Hässleholms tingsrätt finner dock inte mannens version trovärdig, utan menar istället att kvinnornas vittnesmål visar på att det är ställt utom rimligt tvivel att mannen sparkat målsägande i ryggen. Straffvärdet för gärningen motsvarar ett fängelsestraff på fyra månader. Då mannen i fråga var 18 år vid tillfället har tingsrätten dock istället valt att döma honom till ett två månader långt fängelsestraff.

Förutom fängelsestraffet blir mannen även skadeståndsskyldig. Då han ska betala kvinnans medicinska utredning, vårdkostnader, resekostnader samt förstörda jeans.

Relaterade artiklar