Sparbanken delar ut en miljon till skolorna

Ungdomar i Positiva Projekt. Foto: Sparbanken Skåne.

Rönnowskolan i Åhus är en av mottagarna när banken delar ut pengar.

delningar

Närmare 10 000 elever berörs när ägarstiftelserna till Sparbanken Skåne nu delar ut över en miljon kronor till skolorna.. Det vill säga Sparbankstiftelsen Färs & Frosta, Sparbankstiftelsen 1826 samt Sparbankstiftelsen Finn, nu Det görs genom Positiva Projekt.

Idén är att finansiera aktiviteter utanför den ordinarie verksamheten. Det ska vara något som är inspirerande och utvecklande för eleverna.

En av mottagarna är Rönnowskolan i Åhus, klass 6B med fritidshem. De har ansökt om att få bidrag till projektet "Över och under ytan". Där vill skolan skapa förståelse för vilka avtryck i närmiljön som dagens sätt att leva ger.

– Vi vill öka kunskapen om att klimatfrågan är både lokal och global. Vi kommer att arbeta ämnesöverskridande med projektet som centralpunkt och beröra såväl svenska och samhällskunskap som biologi och bild. Det kommer att ge extra energi och skapa en positiv känsla i klassen, säger Karin Falkå, klassföreståndare på Rönnowskolan.

Bland de andra projekten i Skåne finns allt från besök till en Äventyrskamp till författarebesök. Bidragen till varje projekt varierar mellan 10 000 kronor och 25 000 kronor. Här är hela listan med de skolor som får stöd från bankens stiftelser.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar