Laddar

Somnade och krockade på motorvägen

En man somnade och krockade på E22:an. Nu åtalas han vid Kristianstads tingsrätt.

delningar

Det var i slutet av maj som olyckan inträffade. En man i 50-årsåldern var på väg hem på väg E22 i Kristianstad efter att ha hjälpt till med ett arbete. Han var trött och mådde inte särskilt bra. Det slutade olyckligt då bilen for av vägen och mannen krockade med en lyktstolpe. Turligt nog löstes airbagen ut.

Vittnen hade tidigare uppmärksammat att mannen inte körde särskilt bra och kontaktade polisen. Hastigheten varierade mellan 90 och 130 kilometer per timme, uppger de. Polisutredningen visar att mannen hade somnat bakom ratten när bilen gick ner i diket.

– Jag somnade och plötsligt krockade jag. Det tog bara 1-2 sekunder. Jag sov inte och körde bil utan slumrade till och krockade med stolpen, säger 50-åringen i polisförhöret.

Nu tog historien inte slut här. Det visade sig nämligen också att mannen saknar ett giltigt körkort. Istället visade han upp ett körkort som tillhörde hans bror. Mannens förklaring är att han inte haft ekonomi att ta körkort själv, men har ändå kört bil i flera år.

50-åringen åtalas nu både för vårdslöshet i trafiken, olovlig körning och för brukande av falsk urkund. När händelsen nu ska upp till rättegång finns det både dagsböter och fängelse i straffskalan.

Relaterade artiklar