Sökningen efter Leela: "Dagar utan observation"

Hunden på bilen är en annan, men av samma ras som Leela. - Foto: Pixabay

Sökpatrullen vill nu har din hjälp. Det har gått dagar sedan VM-hunden observerades.

delningar

På måndag har det gått två månader sedan Leela försvann utanför Kristianstad. Hon är en av hundarna från det colombianska landslaget i agility och var i staden för att delta i Världsmästerskapet. Hunden av rasen Shetland Sheepdog försvann i Skepparslöv den 3 oktober och har sedan dess förflyttat sig långa sträckor.

Efter att ha synts på en övervakningsfilm i en trädgård i Åhus har flera personer hört av sig med nya observationer. Det är dock över ett mycket stort område, spritt på mer än 400 kvadratkilometer.

"Leela rör sig fortfarande runt ett stort område och låter sig inte bli sedd, gömmer sig i skogen eller terrängen eller i utkanten av något stor fastighet. Rör sig på natten och stagdar sig inte. Det finns ingen chans att starta en fångstprocess förrän hon stadgat sig", skrev sökpatrullen på facebook för några dagar sedan.

Nu har det gått ytterligare ett flertal dagar utan någon ny observation av Leela. Ägarna uppmanar därför de boende inom Kristianstad kommun att hålla ögonen öppna. Tidigare har de gått ut med information om att inte kalla eller försöka fånga hunden.

Istället ska man ringa nummer 070-896-93-70 och berätta om observationen. Det vill säga plats, tid och riktning. Då finns det möjlighet för en ID-hund att bekräfta ifall det är rätt hund som varit där.

"Här i Colombia väntar vi på henne i hemmet", skriver ägarna på Facebook.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar