Laddar

Snart kan du panta flaskor på återvinningscentralen

Snart kan du panta dina burkar och flaskor på återvinningscentralen istället för butiken. I helgen kommer den nya maskinen att invigas. Nu slipper stoppa in en flaska i taget.

delningar

En ny typ av pantautomat har nyligen tagits fram av Returpack/Pantamera, något som ska underlätta för dig som vill panta många burkar eller flaskor på samma gång. Maskinen som går under namnet ”Pantamera Express” kommer i helgen att invigas på Snårarp återvinningscentral, söder om Kristianstad tätort (Annedalsvägen).

–  Att samarbeta med återvinningscentraler känns självklart. Hit kommer man för att återvinna och många har efterfrågat att även kunna panta sina flaskor och burkar där, säger Carita Classon, ansvarig produktchef på Returpack/Pantamera.

Den nya automaten kommer att fungera annorlunda jämfört med de flesta maskiner som står i Kristianstads butiker. Istället för att panta varje burk eller Pet-flaska för sig, så häller man hela säcken ner i ett fack där allting sorteras och räknas. Cirka 100 förpackningar kan automaten hantera under loppet av ett par minuter.

– Vi jobbar ständigt med att öka tillgängligheten och göra det lätt att göra rätt. Nu har vi hittat ytterligare ett smart sätt att panta på och hoppas att ännu fler kommer panta mera, säger Carita Classon.

Utbetalningen av panten kan ske på ett flertal olika sätt. Antingen kan pantaren få det utbetalt till sitt Paypal-Konto eller via Clearons betalcheckar. De sistnämnda kan användas som betalmedel i många dagligvarubutiker. Det går också att skänka pantpengarna till välgörenhet. Den som pantar i Snårarp donerar då pengarna till Världsnaturfonden WWF.

Relaterade artiklar