Laddar

Snabbmatsentreprenörer öppnade upp sin fjärde restaurang

Familjen Lee från Kristianstad är sedan länge franchisetagare inom Burger King. Under onsdagen slogs portarna upp för deras fjärde restaurang. ”Nu blev det lite som att komma hem”, säger Anders Lee efter etableringen i Sölvesborg.

delningar

I Sölvesborg öppnade i går en ny Burger King-restaurang upp. Bakom kedjans senaste tillskott står en familj från Kristianstad.

– Det är riktigt kul. Det rullar på, det är ju så det ska vara, vi blir bara fler och fler. Vi har ju Kristianstad sen innan, som var vår första. Vår andra blev Ängelholm, vår tredje Ljungby och vår fjärde blev i Sölvesborg – sen öppnar vi en femte i Karlskrona senare i år, säger franchisetagaren Anders Lee.

Redan år 2000 öppnade nämligen Anders Lees far upp restaurangen i hemstaden Kristianstad och året efter började Anders själv arbeta där. Efter studenten 2004 blev han restaurangchef i Kristianstad och förblev staden trogen fram till 2010 – då flyttlasset gick till Ängelholm i samband med öppningen där.

– Man har ju gjort några hamburgare under den här tiden. Det har ju blivit några Whoppers, säger Anders Lee med ett skratt.

I dag är stora delar av familjen involverade i kedjan – där Anders är verksam i Ängelholm, hans syster i Kristianstad och hans bror i Ljungby. Att de kan komma att utöka än mer är ingenting som han utesluter.

– Det är ju alltid aktuellt. Det handlar om att hitta rätt läge. Det viktigaste är ett bra läge, där man kan etablera sig. Vi har alltid sagt att det inte ska vara för långa avstånd, utan man ska kunna åka mellan, säger Anders Lee.

Namn: Anders Lee Ålder: 32 Bor: Ängelholm Familj: Flickvän Aktuell: Franchisetagare från Kristianstad som nyligen öppnat upp familjens fjärde restaurang.

Relaterade artiklar