SMHI:s prognos – blöt adventshelg i Kristianstad

Ta med paraplyet i helgen. - Foto: Mostphotos

Mulet och blött sammanfattar helgens väder i Kristianstad.

delningar

Samtliga vädervarningar för Skåne har tagits bort under fredagen, då det blev plusgrader och ruskväder i Kristianstad. Prognosen från SMHI visar att samma gråa väder kommer att fortsätta under hela helgen.

Lördagen kommer i stort sett att bli regnfri, medan det väntas 3,3 millimeter nederbörd på söndagen (2 november). Det vill säga då den stora julmarknaden arrangeras i centrum. Båda dagarna blir det som mest sex grader varmt.

– Väderläget med mycket moln och tidvis regn ser ut att stanna ytterligare några dagar, säger meteorolog Henrik Reimer, till Norra Skåne.

Med blicken in mot nästa vecka blir det ett högst varierande väder enligt prognosen från SMHI. Måndagen beräknas bli varmast med 10 plusgrader och nederbörd. På tisdagen och torsdagen ska det däremot bli sol enligt en osäker prognos.

Ifall beräkningarna håller i sig så väntas det dessutom snöblandat regn på fredagen. Det handlar om närmare 6 millimeter nederbörd. Det är dock ingen snö som kommer att lägga sig på marken eftersom att det väntas bli plusgrader.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar