Laddar

Slog man med glasflaska – i ansiktet

Misshandel inträffade på nattklubben.

delningar

En 20-årig man har av Kristianstads tingsrätt dömts för misshandel. Det sedan han slagit en annan man med en glasflaska på Teaterbaren i december 2017.

Den 20-årige mannen gick under natten fram till en man som han inte kände. Han slog därefter honom med glasflaskan i huvudet, så att flaskan gick sönder. Någonting som fick till följd att målsägande fick åka till sjukhus och drabbades av sårskada, hudskador och fick ett blåmärke.

En entrévärd uppfattade snabbt att någon form av bråk utbrutit på dansgolvet, varefter han omhändertog 20-åringen. Han kunde därefter överlämnas till polis.

20-åringen förnekar dock misshandeln och menar att han blivit förväxlad med den som utdelade slaget. Han har istället uppgett att han omhändertogs först efter att han plockat ut sin jacka från garderoben.

Kristianstads tingsrätt anser i sin tur att de tillförlitliga uppgifterna från målsägande, vittnesuppgifter på dansgolv och från entrévärd samt polis ger ett mycket starkt stöd åt att det var 20-åringen som låg bakom misshandeln. Då 20-åringen även pekats ut på en fotokonfrontation i efterhand menar tingsrätten att det är ställt utom rimligt tvivel att han stod för misshandeln.

Påföljden har med anledning av mannens ålder bestämts till skyddstillsyn kombinerat med ett tre månader långt fängelsestraff. Den skyldige ska även betala ett skadestånd på närmare 24 000 kronor till mannen han misshandlade.

Relaterade artiklar