Laddar

Skokedjan nysatsar: ”Måste bli duktigare”

Scorettgruppen tog över den anrika skokedjan under hösten. Så här ska de göra för att undvika en ny konkurs.

delningar

Den 5 september gick Wallenbergs skor i konkurs. Anledningen uppgavs vara en satsning i Malmö som kostat för mycket pengar. Bara ett par veckor senare gavs beskedet att de startar upp på nytt. Denna gång med den stora skotillverkaren Scorettgruppen i ryggen. De gör det under följande ledord:

– Urprung och hållbarhet, närproduktion, närproducerat, samt att ta hand om miljön. Vi såg att Wallenberg stämde bra in på det vi driver. De har bra bekväma skor och de är personliga. Vi ser bra samordningseffekter av samarbetet, säger vd:n och grundaren av Scorett Peter Blomquist, på en pressträff.

Det innebär inte en konkurrenssituation med tanke på att Scorett också finns i stan? – Det blir ett komplement, du behöver större erbjudande för kunderna och i stället för att göra allt under samma tak väljer vi att dela upp det i olika segment. Det är heller inte samma typ av kundkrets, säger Peter Blomquist.

Wallenbergs gick i konkurs. Vad behöver ni göra för att det inte ska hända nu? – Vi har vår styrka i vår storhet. Vi kan jobba med samordningseffekter IT-mässigt. Inköpsmässigt har vi också helt andra resurser. Men det är klart, vi måste trimma alltihopa, vi måste bli lite duktigare över hela linjen.

– Jag tror också vi kan påverka fastighetsägarna att bli lite mer humana nu, säger Peter Blomquist.

Wallanebergs skor finns i Kristianstad, Sölvesborg, Karlshamn och Karlskrona. De äger även Ecco Store i Kristianstad, som troligen kommer läggas ner.

Text: Viktor Andersson

Relaterade artiklar