Laddar

”Skillnaden är inte så stor mot allsvenskan”

Till de kommande toppmötena har Kristianstads IK lånat in David Suvanto. ”Jag vet att skillnaden inte är så stor mot allsvenskan, här i toppmatcherna i ettan”, säger Karlskoga-lånet.

delningar

På fredagseftermiddagen stod det klart att Kristianstads IK stärker upp truppen. Från allsvenska jumbon BIK Karlskoga lånas nämligen David Suvanto, 23, in.

Efter att ha anlänt till Kristianstad vid 22:30-tiden på torsdagskvällen gjorde backen sitt första träningspass med KIK under fredagen. Dagen innan premiärmatchen mot Huddinge.

– Det känns skitkul. Har inte fått så mycket speltid i BIK, så det ska bli jättekul att komma hit och spela. Det har känts bra nu när jag har kommit hit. Bra mottagande och bra pass, säger David Suvanto, när 24Kristianstad möter upp nytillskottet på KIK-kontoret i ishallen.

I år har det hunnit bli 36 framträdanden i Hockeyallsvenskan för David Suvanto, som bidragit med nio poäng. På senare tid har speltiden dock uteblivit och därför väntar nu två matcher med Kristianstads IK.

– Jag spelade ganska mycket tidigt på säsongen. Prestationerna gick väl lite hand i hand med laget. Det gick upp och ner. Nu har vi ju nya tränare och de har väl försökt vända på varje sten, för att försöka vinna. Då blev det konkurrens om platserna och då är jag utanför, berättar dalmasen.

Hur kändes träningen nu då? – Det kändes lite drygt. Fastän det var en lätt träning var det lite drygt i benen. Men det ska vara lugnt tills i morgon, så det är ingen fara.

Med tanke på den korta varslen? – Nja, i så fall mer med tanke på den långa bilresan i går och så hit och träna direkt. Sen ny is och ny slip och allt sånt här.

Lånet innebär att David Suvanto tillfälligt byter bottenstrid med BIK Karlskoga mot dubbla toppmatcher med Kristianstads IK. För motståndet i de två kommande matcherna står nämligen serieledande Huddinge och andraplacerade Vimmerby.

– Det är bara kul. Jag vet att skillnaden inte är så stor mot allsvenskan, här i toppmatcherna i ettan. Så det ska bli skitkul.

Vad hoppas du kunna tillföra nu då? – Jag vill kunna bidra offensivt, såklart. Jag tycker själv att jag är en offensiv spelare. Så hålla i pucken, försöka leta bra pass och hänga med anfallaren. Men inte på bekostnad av försvaret, betonar David Suvanto.

Relaterade artiklar