Laddar

Skarp kritik mot sjukhusen – Ella tvingades gå med bruten arm

Tioåriga Ella gick en hel helg med bruten arm – nu kritiseras Region Skåne.

delningar

I oktober berättade 24Kristianstad om Ella, 10, som bröt armen och bollades mellan sjukhusen i Helsingborg och Kristianstad. Någonting som fick till följd att flickan gick med bruten arm en hel helg.

– Hon blev helt förkrossad och började gråta. Hon hade då fastat i drygt 12 timmar för att genomgå en operation. Det kändes riktigt jobbigt, berättade pappan, angående när dottern fick beskedet att det inte blev någon operation i Kristianstad.

Efter att ärendet anmälts har det nu utretts av Inspektionen för vård och omsorg (IVO). De kritiserar i sin tur Region Skåne för agerandet.

IVO menar nämligen att både Centralsjukhuset i Kristianstad (CSK) och Helsingborgs lasarett brast i att uppfylla kraven för god vård. Det då Ella inte fick en operation trots överenskommelsen, mellan sjukhusen, att flytta patienten.

Vidare skriver de att CSK gav osaklig information som inte var anpassad till patientgruppen, när de gav beskedet att en operation inte kunde genomföras i Kristianstad.

I sitt beslut skriver IVO att de avslutar ärendet med följande ställningstagande: ”IVO finner att vårdgivaren har brustit genom att inte ha den personal och de lokaler som behövs för att god vård ska kunna ges”.

Anmälan riktar också skarp kritik mot det illa bemötandet från den ansvariga läkaren i Kristianstad. Vad avser bemötandet hänvisar IVO istället till patientnämnden.

Relaterade artiklar