Laddar

Skåne skonas från större vägarbeten i sommar

Den svaga kronan förväntas bidra till att rekordmånga semesterfirare ger sig ut i landet, vilket ökar trycket på våra vägar.

delningar

Men sommaren är inte bara en tid för semestrar, utan även vägarbetarna jobbar för fullt vilket ökar risken för olyckor i trafiken. Mellan 2003–2015 inträffade 3 958 olyckor i anslutning till gatu- och vägarbeten visar en rapport från Trafikverket.

Det var först för några veckor sedan som Vägverket kunde komma igång med årets vägarbeten på grund av den segdragna vintern.

I Skåne finns inga inplanerade större vägarbeten, men mindre förbättringar på vägarna kommer troligtvis att göras. Därför gäller det att vara uppmärksam i trafiken ändå.

– Många vägarbetsplatser ligger på högtrafikerade vägar och motorvägar, vilket ställer helt andra krav på säkerheten, säger Jonas Söderkvist, VD på Ramirent.

– Som bilförare i sommartrafiken behöver du utrusta dig med en stor dos tålamod. Det kan vara stressigt och bökigt med vägarbeten men det är viktigt att alltid sakta ner och att respektera de som arbetar utefter våra vägar. Alla ska komma hem, avslutar Jonas Söderkvist.

Relaterade artiklar