Laddar

Skandalen i IFK – Sportchefen berättar om framtiden

IFK Kristianstad har lagt upp en plan – för hur man går vidare efter misstankarna.

delningar

I helgen kunde 24Kristianstad rapportera att en person givit sig på en ordningsvaktGrand Nattklubb. Under onsdagen uppgav så Kristianstadsbladet att personen i fråga var IFK Kristianstads högernia Stig-Tore Moen Nilsen, 23, som nu är misstänkt för våld mot tjänsteman.

När 24Kristianstad under torsdagsförmiddagen är i kontakt med IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson är han förtegen om misstankarna.

När fick ni kännedom om det här? – I söndags morse.

Hur har ni agerat efter det här? – Vi har pratat med spelaren i fråga, såklart. Sen har vi samlat in lite information kring hur det gått till och försökt skaffa oss en bild om varför. Vi har även haft en genomgång om hur vi går vidare med spelaren då.

Hur går ni vidare då? – Det är en plan som vi håller inom föreningen, tillsammans med spelaren i fråga. Det är inget vi behöver offentliggöra.

I tisdags segrade IFK Kristianstad i seriefinalen mot Alingsås HK, med 28-25. En match där Stig-Tore Moen Nilsen inte spelade. Att det har ett samband med misstankarna som riktats mot spelaren förnekar dock Jesper Larsson.

– Han har ont i fingrarna. Men han hade kunnat hoppa in om det behövts. Det är rena spekulationer från massmedialt håll om att det är därför han inte spelade. Skulle det vara därför skulle han inte vara med överhuvudtaget. Möter man Alingsås är det en taktisk grej att ha Tim (Sörensen) på 9 meter. Det är bara att titta på motståndet.

På torsdagskvällen väntar ännu en match för IFK Kristianstad i Handbollsligan, då man tar emot IFK Skövde i Kristianstad Arena. Huruvida norrmannen kommer vara med då återstår att se.

– Det får vi se. Vet jag inte än. Det kan jag inte svara på, säger Jesper Larsson.

Hur har de här misstankarna påverkat resten av laget? – Det får vi se. Men inte nämnvärt, utan de är informerade. Vi har haft incidenter tidigare, som vi hanterat i gruppen på ett ganska bra sätt. Vi låter det inte vara en ursäkt heller.

Mötet mellan IFK Kristianstad-IFK Skövde startar klockan 19:00 i kväll.

Relaterade artiklar