Sju premiärer under Teaterveckan – så blir programmet

Pressfoto.

Tar hjälp av Karin Boye till en av pjäserna.

delningar

På måndag är det starten för Teatervecka på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad. Deras sju teatergrupper har uppspelsvecka, vilket innebär sju teaterpremiärer att uppleva mellan måndag till torsdag. Det är tredje året som veckan arrangeras. Föreställningarna är antingen improviserade eller skrivna av deltagarna eller deltagarnas pedagoger tillsammans med de unga. I Barbackas teaterverksamhet finns barn i åldern sju år upp till gymnasieålder och de får visa upp vad de har lärt sig under terminen.

Kulturhuset Barbackas äldsta teatergrupp ger en nyskriven pjäs som heter "Knoppar som brister". I föreställning tar man hjälp av ett av Karin Boyes mest beundrade verk. Föreställningen bygger på intervjumaterial insamlat bland ungdomar i Kristianstad i åldrarna 17 till 19 år och framförs av en ung ensemble. Knoppar som brister blandar tragedi med komedi, surrealism med naturalism i en berättelse om det nya som tär och spränger. För regi och manusarbete står Anton Elmgren, dramapedagog på Barbacka, som precis har fått beskedet att han kommit in på dramatikerlinjen på Stockholms dramatiska Högskola. Det här blir Anton Elmgrens första premiär på egenskrivet material.

Föreställningarna spelas på kvällstid och är gratis men platserna är begränsade. Därför rekommenderas förbokning av biljetter.

FAKTA

Program:

5 maj kl 10-18 Intern uppspelsdag – samtliga grupper är på plats i huset

6-9 maj Teaterveckans program:

Mån kl 18.00 – Om du skaffar dig en katt

Mån kl 19.30 – En oväntad resa

Tis kl 18.00 – Grevinnans gäster

Tis kl 19.30 – Knoppar som brister

Ons kl 18.00 – Mitt i natten

Ons kl 19.30 – Pojke som gråter

Tors kl 18.00 – Mysteriet på Örnklippan

Sön 12 maj kl 10.30-19.00 Ungdomsteaterfestival med sex olika grupper från olika städer på plats på Kulturhuset Barbacka

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar