Laddar

Sjögren: ”Nu har man spräckt den nollan”

Blytung försäsong – nu är Malte Sjögren tillbaka på allvar. Mot Halmstad kom säsongens första mål.

delningar

Malte Sjögren har haft en tung försäsong och bytte allsvenska IK Oskarshamn mot Kristianstads IK för en dryg månad sedan. Mot Halmstad gjorde han sin tredje match för säsongen – och det med besked. Sjögren satte snyggt det viktiga 3–1-målet – hans första för säsongen.

– Alltid kul – nu har man spräckt den nollan. Man ju ofta pucken vid stolpen och går man in snabbt släpper målvakten förstasidan. Jag har gjort några sådana mål förut, säger Malte Sjögren och fortsätter:

– Jag börjar komma tillbaka lite nu… men jag har inte tränat någon explosivitet alls ännu. Nu har jag bara tränat syra så jag orkar.

Det syns att du inte har samma klipp i skridskoåkningen. – Det stämmer. Men det är sådant som kommer efterhand. Det var bara tredje matchen. Det blir bättre och bättre för varje byte, tycker jag.

Efter en tam, eller rent av dålig förstaperiod, tuggade KIK sakta men säkert igång maskineriet och i slutakten var det aldrig något snack. I takt med att hemmalaget Halmstad drog på sig utvisningar kunde KIK mala ner motståndet  och vann till slut komfortabelt med 5–1.

– Det var krampaktigt och pucken var hal. Men när vi fick 3–1 i tredje kändes det som att allting släppte. Då spelade vi som vi ska göra och då får vi med oss utvisningar, säger KIK-tränaren Mats Lusth innan han fortsätter:

– Jag tror att det var rätt så viktigt inför fortsättningen – att de fick känna att det inte är så svårt att spela hockey.

KIK-kaptenen Johan Skinnars var besviken efter förlusten mot Tranås i onsdags. Han var desto gladare på fredagskvällen.

– Vi har haft ganska bra möten i veckan och haft raka besked om vad som gäller, säger han.

Vad är det som gäller då? – Vi måste kriga varje match, varje byte och varje period för att bygga upp en mentalitet för vad som komma skall. Det är många som fått klara besked om att det inte varit bra nog – jag är en av dem.

Tre assist från din klubba i dag. – Powerplay har inte varit så bra tidigare, men i dag fick vi igång det i tredje perioden. Skönt att få sätta dit två då. För mig personligen spelar det ingen roll. Det är mer skönt att känna att man får resultat och att kroppen är med.

 

HockeyEttan Halmstad HF–Kristianstads IK 1–5 (1–1, 0–1, 0–3) Målen: 12.46 1–0 Gustaf Berling, (Erik Borg, Simon Stark), 19.24 1–1 Sonny Karlsson, (Mikael Johansson), 36.50 1–2 Simon Norberg, (Fredrik Lindblom, Acke Ringström), 42.12 1–3 Malte Sjögren, (Johan Skinnars, Fredrik Hansson), 50.59 1–4 Christopher Lindholm, (Johan Skinnars, Måns Hansson), 52.15 1–5 Rasmus T. Andersson, (Johan Skinnars, Fredrik Hansson). Skottstatistik: 33–29 (14–9, 9–8, 10–12). Utvisningar: HHF: 7×2. KIK: 5×2. Domare: Filip Eriksson. Publik: 413, Halmstad Arena.

Relaterade artiklar