Laddar

Sex kundvagnar fulla med varor samlas in till Kvinnojouren

Under kampanjen "Köp en extra" samlades sex kundvagnar fulla med varor in till Kvinnojouren. Nu tackar de alla som skänkt.

delningar

Det var fullt fart under lördagen när föreningen Rotaract genomförde kampanjen ”Köp en extra” på Ica Maxi i Kristianstad. För tredje året i rad samlades ett tio-tal personer för att samla in nya saker till välgörande ändamål. Beranäsflyktingarna och hemlösa har tidigare fått ta emot gåvorna. Detta år valde de Kvinnojouren.

– Vi har varit där på studiebesök och de har berättat om sin verksamhet. När kvinnor tvingas att fly mitt i natten för att söka skydd har de knappt något med sig. Om de då kan få hjälp med matpåsar, hygienprodukter och kritor till barnen så gör det skillnad. Då gör vi någonting bra. Många känner till Kvinnojouren och vet vad de gör, säger Sofie Appring på Rotaract Kristianstad.

Kunderna har själva fått köpa den vara som de vill köpa och skänka till Kvinnojouren. Den blev snabbt en succé. På bara några timmar lyckades Rotaract att samla in sex kundvagnar fyllda med varor.

– Det är ett väldigt roligt sätt att bidra, eftersom att man själv bestämmer vad man vill köpa och skänka. Det är också ett bra sätt att prata om ämnet med barnen, när man köper något att bidra med i butiken. Vi får in allt från bindor till hygienprodukter och mat i form av torrvaror. Vi riktade oss även in på barnen, att de får ritblock och liknande, säger Sofie Appring.

Hur gick det för er under insamlingen? – Vi fick in hela sex kundvagnar, det är helt otroligt. Vi vill rikta ett stort tack till alla som hjälpt till. Alla bidrar med något litet och då blir det till något stort. Många tyckte att det är ett bra intiativ, att de själva får välja vad de vill bidra med, säger Sofie Appring.

Förutom alla saker fanns det även möjlighet att skänka pengar till Kvinnojouren. Totalt 4 000 kronor fick Rotaract genom den insamlingen.

Relaterade artiklar