Laddar

Seriefinal väntar för IFK Kristianstad

Tisdagskvällen bjuder på seriefinal i Handbollsligan. ”En av de tuffaste bortamatcherna”, säger IFK Kristianstad-kaptenen.

delningar

Efter tolv matcher toppar IFK Kristianstad Handbollsligan med 22 utav 24 möjliga poäng. Allra närmast i tabellen ligger kvällens motståndare, Alingsås HK. Västgötarna har likt Kristianstad inkasserat blott en förlust under säsongen. Med en match mindre spelad befinner sig Alingsås två poäng bakom IFK Kristianstad – och kan i kväll gå upp i delad serieledning med de regerande mästarna.

– Det är en av de tuffaste bortamatcherna vi har. Vi har mött dem i många viktiga matcher i slutspel och serie, och de brukar ligga högt uppe. Vet att det blir tufft, speciellt uppe i Alingsås. Där vågar de mer, springer mer och straffar oss. Det går snabbt och de kan göra många mål på kort tid. Så det gäller att hålla mycket fokus och inte göra några misstag, de är bra att på utnyttja det. Så det blir en tuff match, säger IFK-kaptenen Olafur Gudmundsson inför kvällens drabbning.

Det är seriefinal. Har det stor påverkan? – Absolut. Vi vill vara i toppen av ligan och det ger lite extra när två topplag möts, absolut. Det spelar en stor roll kan jag tänka mig.

Seriefinalen mot Alingsås kommer som bekant i en oerhört hektisk matchperiod för IFK Kristianstad. Redan på torsdag väntar IFK Skövde hemma och därefter beger sig IFK Kristianstad till Polen för ett bortamöte med Wisla Plock på söndag.

– Det har absolut påverkan men det är som det är och man får tycka vad man tycker. Jag ska inte säga för mycket. Utan det är som det är. Vi får ta det som det kommer. Det är en viktig match i helgen, en viktig match i dag och hemmamatch på onsdag. Det handlar om att hålla fokus i varje match som kommer, förklarar Gudmundsson och fortsätter:

– I dag möter vi Alingsås och det är inget annat som gäller. Utan vi ska göra vad vi behöver för att ta två poäng. Det gäller att tänka på sig själva – sova, äta och träna lite. Det är det, det handlar om, att tänka på sig själv och ha fokus på vad som gäller. Man får inte energi av att tänka på att det ser ut som det gör. Då blir man trött och har redan förlorat då, i huvudet. Det gäller att hålla fokus.

Avkast i kvällens möte i Estrad Alingsås sker 19:00.

Relaterade artiklar