Laddar

Senaste nytt om misstänkta mordbranden – så jobbar polisen

Placeringen av bilen kan ha varit strategisk.

delningar

Under onsdagseftermiddagen hittades en bil i samband med en brand utanför Maglehem. Det var en mindre skåpbil som anträffades intill en mindre väg i ett skogsparti. Räddningstjänst och polis larmades direkt till platsen.

När räddningstjänsten kom fram var skåpbilen övertänd och man trodde först att det bara var en övergiven bil.

Utredningsarbetet är i full gång då det misstänks att det kan röra sig om ett mord.

– Man kan inte utesluta att det är ett mord. Det är ju trots allt en bil som brunnit och med en kropp i men mer än så vet jag inte ännu, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral syd.

I det fortsatta arbetet så prioriteras nu den funna kroppen som just nu finns på rättsmedicin.

– Vi arbetar främst med att styrka identiteten på den anträffade personen. Vi spärrade av för teknisk undersökning direkt och vi har plockat med oss kvarlevor. Bilen är bärgad, den kommer vi också behöva kika på, säger Kim Hild.

Platsen där bilen anträffades ligger cirka 350 meter från asfalterad väg och 150 meter från en smal grusväg. Från grusvägen finns ett traktorspår som leder in till den talltunge där bilen hittades. Platsen tros ha varit ett medvetet val för att kunna agera utom synhåll för allmänheten, skriver Expressen.

Kroppen är ännu inte identifierad och man vet därför varken ålder eller kön. Polisen behöver därför all hjälp de kan få.

Polisen i Skåne är intresserade av att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser under dagen i det aktuella området, skriver Aftonbladet.