Laddar

Scouter nöjda med samarbetet – tilldelar politiker hedersmärke

Under söndagen fick politikerna Helené Fritzon (S) samt Pierre Månsson ta emot scouternas hedersmärke. Detta efter deras betydelsefulla insatser för scouterna.

delningar

Under gårdagen befann sig den nytillträde migrationsministern Helené Fritzon (S) och kommunalrådet Pierre Månsson (L) i Rinkaby. Detta för att besöka scoutlägret Jamboree17. Genom ett samarbete som pågått sedan 17 år tillbaka mellan politikerna och scouterna, har det gett möjligheten för de sistnämnda att anordna hela fyra stycken liknande läger under årens gång. Nu vill de tacka de båda politikerna på sitt sätt. Detta genom att dela ut hedersmärke till dem. Något de givetvis blev glada för. Och att scouternas utrymme i kommunen har varit och är en viktig fråga för dem, går inte att ta miste på.

– Scouterna formar trygga och självständiga barn och unga och det är jag stolt att ha fått vara med och bidra till genom flera jamboreer som fått ta plats i Kristianstad. Jag är ödmjuk inför att ta emot utmärkelsen men det är också kommunen som ska tacka scouterna för givande resultat, säger Heléne Fritzon i ett pressmeddelande.

Även Pierre Månsson ser positivt på evenemangen som hålls. Framförallt över faktumet att det aktiverar och engagerar enormt många barn.

Vi är väldigt glada att få ha Scouternas Jamboree17 i vår kommun. Utöver våra scouter har vi ytterligare ca 1 000 ungdomar som deltar i veckans olika aktiviteter och därmed får sin första scoutupplevelse, berättar han.