Laddar

Sävehof åter står på schemat för IFK

För andra gången på sex dagar ställs IFK Kristianstad mot Sävehof.

delningar

Torsdagen innan jul segrade IFK Kristianstad med 28-23 mot IK Sävehof. Julfirandet är nu avklarat och ännu ett möte mellan IFK Kristianstad och Sävehof stundar. På annandagen möts lagen nämligen i Partille Arena.

– Det var nog inte deras bästa match. Det kommer nog bli en tuff batalj där uppe i Partille. De har nog mer att ta ut, sa målvakten Richard Kappelin efter segern i Kristianstad Arena.

Hur är det att mötas två gånger inom så pass få dagar? – Det blir nästan liten slutspelskänsla på det. Men det är inga konstigheter. Vi har väl hyfsad koll på varandra så det är bara kul.

Likt Richard Kappelin är tränaren Ola Lindgren inställd på en betydligt tuffare match än senast lagen möttes.

– Vi vet att det kommer bli en helt annan match och mycket tuffare match uppe i Göteborg. Men vi har en hel del saker som vi kan jobba med och förbättra från denna matchen, sa Ola Lindgren på presskonferensen efter hemmamatchen.

Jobba med och förbättra. Kan du utveckla det? – I försvaret är det rätt mycket 6-meterslägen vi släpper till och vi hänger inte riktigt med i våra zoner i fötterna och i växelspel. Så där finns lite att jobba med. Det är klart när Kappelin har så många 6-metersräddningar, då vet man att det är nåt som läckt nånstans, sa Lindgren och fortsatte:

– Sen anfallsbitarna när vi blir stillastående och passiva. Det håller inte. Då bjuder vi på passivitetsvarningar i tid och minut och då tappar vi trycket i spelet.

Matchen mellan Sävehof och IFK Kristianstad startar klockan 15:00 i eftermiddag.

Relaterade artiklar