Salongen gör nysatsning i centrum

För en vecka sedan öppnade salong Xclusive i nya lokaler. "Vi tog ett snabbt beslut", säger en av ägarna.

delningar

För sex år sedan startades frisörsalongen Xclusive på Västra Vallgatan i Kristianstad. Syskonen Robert Grzeszczak och Caroline Grzeszczak hade hyrt stol ett par år innan de beslutade sig för att ta över verksamheten. Det visade sig bli en stor framgång.

För ungefär en vecka sedan tog de nästa stora steg. På Västra Storgatan har de öppnat i nya och större lokaler. Invigningen firades med inbjudna gäster, mat och mingel.

– Vi har letat efter en ny lokal ett tag, efter en plats med bättre läge. Sedan tog vi ett snabbt beslut. Nu har vi stora skyltfönster som innebär att det kan lockas fler drop in-kunder. Fönstren är samtidigt stripade för att kunderna ska känna sig bekväma, säger Robert Grzeszczak.

Fastighetsägaren har låtit totalrenovera lokalerna. Delar av väggarna har klätts av in till teglet för att skapa en rustik känsla. Ett gammalt dörrhål fungerar som hylla för att hårfärgerna. Schamponeringen har fått ett eget rum, lite som en spaavdelning.

– Vi tänker mycket på miljön, kunderna ska kunna känna sig som hemma. Folk tycker att det är smakfullt inrett. De ska kunna komma hit och få avkoppling, säger Robert Grzeszczak.

Klippning och färgning är det som efterfrågas mest av kunderna. Här finns även en butik där de säljer allt från hårvårdsprodukter till krämer, parfymer och skor från Italien. " Extraordinary Lifestile" är deras slogan.

– Det är hög kvalitet och servicen är väldigt viktig. Kunderna är medvetna och vet vad de vill ha, säger Caroline Grzeszczak.

Vad tycker de om de nya lokalerna?

– De tycker att det är ljust och fint. Många tycker om de runda borden, med inspiration från restauranger. Där kan man sitta tillsammans med sin vännina och få behandling. Det blir mer socialt, säger Caroline Grzeszczak.

Sex anställda samt två frisörelever arbetar nu i den nya salongen, varav en har nyanställts i samband med öppningen. På samma gata driver syskonparet också Xclusive barbers, mer inriktat mot män.

Foto: Henrik Nordell

Foto: Henrik Nordell

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar