Laddar

Säljer salongen – efter 22 år

Oddny Andersson har bestämt sig för att lägga saxen på hyllan. Efter 22 års tid har hon nämligen beslutat sig för att sälja salongen i Degeberga. ”Jag känner mig färdig”, säger hon.

delningar

En av Degebergas två frisörsalonger – Hårservice Degeberga – är till salu på Blocket. Efter att ha drivit salongen i 22 års tid känner nämligen Oddny Andersson, 64, att det är dags att lämna över verksamheten till någon annan och istället gå i pension.

– Jag har sagt upp lokalen här till sista december. Sen har jag pratat med han som äger lokalen hur han ställer sig till det. Han hade inga problem men måste godkänna den som hyr, förklarar Oddny Andersson om affärsverksamheten som är till salu, men är inhyrd i en lokal mitt i det lilla samhället.

Du har haft butiken i 22 års tid och ska gå i pension. Hur känns det att sälja? – Jag tycker att jag har gjort mitt. Det händer så mycket med bekanta som går bort i förtid och man vill leva livet lite, det som är kvar, säger Oddny och fortsätter kort senare:

– Det är en liten by. Det är jag och en salong till, där jag är lite äldre och har haft lite äldre kunder. Så de är väldigt roliga men jag måste också sätta punkt i mitt liv och gå vidare.

Har du bestämt vad du ska göra nu? – Nej, det har jag inte. Jag tycker om att resa och lite sånt där. När man har eget har man inte så hemskt mycket fritid – utan har man en affärsverksamhet är man inte hemma förrän vid sju och sen är det bokföring på helgerna. Så man hinner inte med så mycket annat. Det har varit roliga år men man vill göra någonting annat ibland. Så vi får se.

Nästa år fyller Oddny 65 år och kommer likt sin make då att gå i pension – om det inte blir ännu tidigare. Hinner inte en försäljning bli klar innan årsslutet lämnar hon nämligen verksamheten när 2018 tar vid.

– Jag känner mig färdig. Min man är lite äldre och han kan kommer också gå i pension definitivt, han har nämligen jobbat lite smått när jag jobbar.

Förhoppningen är nu att någon yngre vill förvärva verksamheten och driva vidare salongen som är belägen längs vägen i samhällets centrum.

– Det är ju på landsbygden. Det är inte så många som satsar på landet men man kan försöka. Där är kanske någon yngre förmåga som vill slippa slita inne i stan bland alla andra lågprissalonger, säger sig Oddny frågande och lägger kort därpå till:

– Jag hade någon säljare här som sa att alla yngre vill köra inne i stan, men där är ju överetablerat. Då är det bättre att ha en etablerad här ute på landet, än att hålla på inne i stan.

Relaterade artiklar