Laddar

Säljer restaurangen – efter 26 år

Nu är restaurangen ute till försäljning. ”Jag tycker det är rätt spännande”, säger mäklaren om verksamheten.

delningar

Sedan 1992 har Gamlegårdens Grekiska Restaurang funnits i Kristianstad. Men efter ett kvarts sekel vid rodret har så nu ägaren bestämt sig för att sälja verksamheten.

– Har man haft den så länge kommer det en sån här situation förr eller senare. Han är ju inte 20 längre om man säger så. Ofta är det så här i restaurangbranschen. Det är inget konstigt. Utan han kände att tiden är mogen för att göra något annat, säger Lars Nilsson, ansvarig mäklare vid HRF Förmedling.

Restaurangen ligger sedan några år tillbaka i Gamlegårdens Köpcenter. Den består i dag av två stycken avdelningar, där den ena är en pub medan den andra är en restaurangavdelning som serverar mat inspirerad av det grekiska köket.

– Jag tycker det är rätt spännande med två avdelningar som är väldigt skilda från varandra. Du har puben med hämtpizza och lite enklare mat sen har du den grekiska avdelningen som är helt annorlunda, och avskild då, säger Lars Nilsson.

Mäklaren menar att möjligheterna för en framtida köpare är många. I dag håller exempelvis restaurangen stängt under eftermiddagarna och det är även möjligt att köket kan komma att få helt nya influenser.

– Det behöver inte vara fel med något annat än ett grekiskt stuk, som det varit så pass länge. Den som har tankar och idéer tror jag kan utveckla det här ytterligare ett steg. Tyvärr är det ju så att om man haft det i 25-26 år så kör man fast litegrann. Men jag tror absolut det finns en uppsida här.

Vad kan det tänkas bli för köpare? – En familj vore nog inte helt fel eller två kompanjoner, i och med att det är två olika avdelningar. Det är nog inte fel med en sån konstellation, även om det också kan vara en enskild. Men det krävs ofta att nån av dem som äger det är kock. Det brukar nämligen vara svårt att få tag i, beroende på vilken form av matlagning det gäller, förklarar han och lägger till:

– Det har redan varit en hel del som ringt och varit nyfikna. Men vi får se var det hamnar. Det är både lokala och externa som hört av sig. Det är ju ett väldigt stort upptagningsområde det här.

Hur lång tid beräknas en försäljning ta? – En sån här affär brukar ta fyra-sex månader. Sen kan det gå väldigt snabbt. Det vet man inte. Det händer ibland att vi säljer restauranger på några veckor. Det är väldigt olika. Men jag brukar säga att man ska räkna med fyra-sex månader.

Gamlegårdens Grekiska Restaurang kommer att drivas på precis som vanligt tills det att en försäljning gått igenom, och en ny ägare tagit vid.

Relaterade artiklar