Laddar

Säkerhetsansvarig: ”Inga mer kommentarer”

Efter supporterskandalen vid mötet mellan Kristianstads IK och Nybro Vikings har säkerhetsansvarige Christian Falk fått utstå kritik. Han vill dock varken bemöta den eller tala om det inträffade förrän efter dagens styrelsemöte. ”Innan dess har jag inga mer kommentarer”, säger han.

delningar

Det var i lördagens playoff-möte mellan Kristianstads IK och Nybro Vikings som skandalen var framme. En Nybro-supporter blev då sparkad i huvudet och förd till sjukhus, sedan Kristianstad-fans attackerat bortasupportrarna.

Med anledning av händelsen har KIK meddelat att man kommer ta krafttag och såväl ett extrainsatt styrelsemöte som möten med polis, vaktbolag och vittnen planerades in.

I en insändare24Kristianstad.se riktade en medlem och supporter till föreningen stark kritik mot säkerhetsansvarige Christian Falk. Skribenten ifrågasätter där Falks brist på agerande och skriver att föreningen bör se om sitt eget hus – en hint om att Falk inte bör vara kvar i klubben.

När 24Kristianstad når Christian Falk är han dock tydlig med att han, så här dagen efter, inte är intresserad av att bemöta kritiken. Han vill inte heller tala om det inträffade.

– Vi har styrelsemötet klockan 18. Innan dess har jag inga mer kommentarer, än det som sagts, säger Falk gällande lördagens händelser.

Gällande händelsen pågår flera spekulationer och vittnen har påstått att det enbart fanns en vakt vid bortaläktaren och att attacken skedde då supportrarna tog sig förbi sekretariatet. Christian Falk är dock tydlig med att han inte vill gå in på händelserna mer innan kvällens möte.

– Jag har inga kommentarer på det inträffade innan vårt styrelsemöte. Det som är sagt är sagt, sen har jag inte mer kommentarer på det.

Styrelsen fortsätter nu utreda händelsen och kommer under kvällen klarlägga vad som inträffat och hitta ett lämpligt straff för de involverade.

– Man kan kolla på säkerhetsarbetet och vad man skulle gjort eller inte gjort. Men det är mycket enklare med facit i hand. Medlemmen som har skickat till er, nu vet vi inte vem, är säkerligen inte så insatt i det dagliga jobbet bakom kulisserna.

Relaterade artiklar