Laddar

Sågningen: ”Jag vet fan inte vad backarna höll på med”

Nytt poängtapp – då var KIK-tränaren Mats Lusth kritisk.

delningar

KIK åkte på sin tredje förlust på de tre senaste matcherna hemma mot Dalen på lördagen. Då var Mats Lusth inte särskilt nöjd lagets insats – och framför allt inte backarnas – som fick en rejäl sågning efter slutsignalen.

– Jag har varit med om mycket, men jag vet fan inte vad backarna höll på med i dag. Snubblade, ramlade och bjöd… tycker ändå att vi började matchen bra, men efter att de fick sitt straffmål fick vi lite hängskallar, säger KIK-tränaren Mats Lusth och fortsätter:

– Sedan så ramlade den ena backen och den andra gör si och sätter varandra i dåliga situationer. Det ska inte behöva göras.

KIK har under en lång period spelat på sex backar, något som gör att det saknas konkurrens på backsidan. Lagets, för tillfället, sjundeback Jonas Halvarsson är fortfarande skadad och är inte redo för spel ännu. Det gör att Lusth hoppas på en förstärkning till backsidan.

– Det är klart vi vill ha konkurrens där. Blir det någon skada är vi ännu mer kort om folk. Det är klart vi måste ha in en back, säger han.

Finns det någon som är nära? – Nja. Det vet jag inte. Det får du ta med Jocke Johansson, han är sportchef. Han har kontinuerlig koll på marknaden.

Vad är det för speltyp du skulle vilja ha in? – (Skratt). Någon som inte ramlar.

HockeyEttan Kristianstads IK–HC Dalen 3–4 e. str (0–3, 1–0, 2–0, 0–0, 0–1) Målen: 07.38 0–1 Daniel Håkansson, 12.20 0–2 Anton Johansson, (Markus Pettersson), 19.22 0–3 Kevin Karlsson, (Daniel Håkansson, Kalle Hult), 38.17 1–3 Johan Skinnars, (Fredrik Hansson, Amil Krupic), 48.31 2–3 Christopher Lindholm, (Sonny Karlsson), 58.48 3–3 Fredrik Hansson, (Måns Hansson, Johan Skinnars). Skottstatistik: 44–19 (9–8, 20–2, 13–6, 2–2). Utvisningar: KIK: 4×2. HCD: 5×2. 1×10. Domare: Robert Woodbridge. Publik: 884, Kristianstads Ishall.

Relaterade artiklar