Laddar

Så ska polisen få skelettet på Ivö identifierat

I somras hittade polisen ett människoskelett på IVÖ. Så här jobbar de för att hitta vem benen tillhör.

delningar

Det har nu gått över tre månader, sedan en svampplockare stötte på ett skelett tillsammans med delar av jeans och ett skärp, på Ivö utanför Kristianstad. Polisen har fotograferat skelettdelar och skickat dem på analys till Rättsmedicinalverket.

En lista på 20 försvunna personer har tidigare avverkats. Ingen av dem kunde kopplas samman med skelettet. För några veckor sedan gjordes en ny undersökning av området inne i skogen. Då hittade man bland annat fler revben. Ännu är det dock ett mysterium vem skelettdelarna tillhör.

– Just nu väntar vi på ett svar från en kol 14-undersökning av skelettet. Vi är inte längre låsta till någon lista utan arbetar väldigt brett. Det kan vi göra nu när vi har en fullständig DNA-profil, säger Nils Norling, presskommunikatör hos polisen.

– Vi har kontakt med Nationellt forensiskt centrum (NFC) och med Nationella Operativa Enheten (NOA), där de undersöker ifall det finns någon överensstämmelse främst med försvunna personer i länder kring Östersjön, fortsätter han.

Vet ni ifall personen som skelettet tillhör har utsatts för brott? – Det finns ingen misstanke om brott, säger Nils Norling.

Relaterade artiklar