Så påverkar C4 Energi klimatet för Kristianstadborna

Foto: Johan Lund, Mostphotos

Företaget redovisar 125 200 ton mindre koldioxidutsläpp under 2018.

delningar

Årligen låter C4 Energi det oberoende forskningsföretaget Profu gå igenom företagets verksamhet för att göra ett klimatbokslut. Klimatbokslutet redovisar C4 Energis totala miljöpåverkan och i år är de nöjda med sin insats.

- För oss är det viktigt med hållbarhet nu och för kommande generationers skull. Vi ser att den yngre generationen idag vill ha handfasta bevis för att företag gör gott för framtiden. Det kan vi visa med vårt klimatbokslut, säger Göran Thessén som är vd för C4 Energi i ett pressmeddelande.

C4 Energis minskning av koldioxidutsläpp under 2018 kan liknas vid om alla invånare i Kristianstads kommun avstod från att köra bil under 1,2 år. Om man istället översätter till solceller så kan man säga att C4 Energis bidrag till att minska klimatpåverkan förra året är lika stor som bidraget från 226 fotbollsplaner täckta med solcellspaneler.

C4 Energis biogasanläggning är en bidragande faktor till att koldioxidutsläppen i omvärlden minskar, eftersom biogas som drivmedel för att koldioxidutsläppen minskar med 80 procent jämfört med fossila bränslen. Resultatet för 2018 visar att 125 200 ton koldioxid kunde undvikas på grund av C4 Energis produkter och tjänster.

- Det är kombinationen av våra produkter och tjänster som gör att vi kan visa på så fina miljömässiga resultat. Fjärrvärmen är till exempel det bästa uppvärmningssättet för miljön eftersom vi använder i stort sett 100% förnybara bränslen. Att vi dessutom gör närproducerad el samtidigt som vi producerar värmen i fjärrvärmeverket gör miljövinsterna ännu större, förklarar Göran Thessén.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar