Laddar

”Så mycket skott han täckte – har inte laget täckt på hela säsongen”

Toppmöte i Hockeyettan. Då imponerade KIK – och slog Nybro Vikings klart.

delningar

Det är inte alltid rättvist i hockey – det fick Nybro Vikings känna på i toppmötet mot Kristianstads IK på lördagseftermiddagen. Gästerna hade ett ribbskott efter drygt fem minuters spel – och drygt två minuter senare hade KIK gjort två mål genom Hampus Forsling och Viktor Wahldén.

– Det var två bra lag, två taggade lag och en riktigt bra hockeymatch. Vi kanske gjorde det lilla, som vi inte gjort tidigare, som vi har pratat om under veckan. Såg mycket skott som ”Honken” täckte i dag – har inte laget täckt på hela säsongen hittills, sa en nöjd Mats Lusth efteråt.

– Det är jag förbannat nöjd med. När vi spelar så här i 60 minuter är vi jobbiga att möta. Sen tycker jag att Nybro bjöd upp till en jävla bra match. Skillnaden kanske var att vi täckte mer skott i dag.

Viktor Holmqvist själv såg ut att vara närmast pånyttfödd ut. Han täckte skott, han tacklades – och han skapade målchanser.

– Det kändes riktigt bra, och skönt med tre poäng, säger Holmqvist.

Det kändes som att det gamla KIK var tillbaka i dag. – Ja. Det får man väl ändå säga. Vi skitade ner oss och håller oss till det lilla. Då blir helheten ofta bra.

Och du täckte väldigt många skott? – (Skratt). Jag låg rätt i dag. Det är så enkelt om har rätt energi och rätt tänk. Man kan inte åka runt och söka skotten. Det funkar inte.

Det kändes som att det var en av dina bättre insatser i år… – Absolut. Jag kände mig pigg… nej, det kändes bra. Sen är det så, när laget spelar så här får man en jävla energi. Vi har snackat i veckan om hur vi ska grisa ner oss och hur vi ska pusha fram varandra. Det tycker jag vi gör i dag – det syns på isen.

Hockeyettan Kristianstads IK–Nybro Vikings IF 4–1 (2–0, 0–0, 2–1) Målen: 06.58 1–0 Hampus Forsling, (Fredrik Hansson, Tobias Björklund), 07.58 2–0 Viktor Wahldén, (Fredrik Hansson, Amil Krupic), 51.13 3–0 Daniel Andersson, (Fredrik Hansson, Måns Hansson), 53.45 3–1 Robin Wengdahl, (Andreas Anarp), 58.25 4–1 Mikael Johansson. Skottstatistik: 29–33 (12–7, 7–15, 10–11). Utvisningar: KIK: 4×2. NIF: 4×2. Domare: Kristoffer Folkstrand. Publik: 1 025, Kristianstads Ishall.

Relaterade artiklar