Laddar

Så många vill jobba på City Gross i Kristianstad

Det har varit ett enormt intresse att söka till den nya City Gross-butiken i Kristianstad. Cirka 4 500 personer vill jobba där. Detta är vad som händer nu.

delningar

Den 18 maj var sista ansökningsdagen till tjänsterna som ska tillsättas på den nya City Gross-butiken vid C4 Shopping i Kristianstad. Under flera veckors tid har de sökt medarbetare inom alla avdelningar från frukt & grönt till bageri och chark. Totalt är det mellan 60-70 personer som ska få jobb och intresset har varit enormt.

– Det var 4 500 personer som sökte, så det var lite färre jämfört med hur många som sökte till City Gross i Hässleholm. Men det var ungefär det intresset vi förväntade oss, säger Richard Bengtsson, butikschef på City Gross i Kristianstad.

Nyligen har ledningsgruppen blivit tillsatt. De kommer i sin tur rekrytera avdelningscheferna och medarbetarna. Alla personliga brev och CV:n håller nu på att läsas igenom och efter det kommer uppskattningsvis ett par hundra personer att kallas till intervju.

– Det kommer att bli ett gediget arbete. Innan första juli ska de som anställs börja jobba. Många får utbildning i exempelvis säker livsmedelshantering. Vi ska se till att få ett sammansvetsat gäng, säger Richard Bengtsson.

Vad är det som gör City Gross så populärt som arbetsgivare? – Jag tror att vi en är typ av arbetsplats som passar många människor. Det behövs både personal med speciell kompetens och de som har lägre utbildning. Många har erfarenhet från handeln. Det behövs fler jobb i Kristianstad och fler lär det bli när C4 Shopping växer fram.

City Gross kommer att invigas någon gång under hösten. Innan dess ska butiken inredas och alla varor ska placeras ut.

Relaterade artiklar