Så många miljonvinster delades ut i Skåne

Foto: Alexander Donka

”Skåne fortsätter vara tursamt”.

delningar

Under årets tre första månader fick Skåne län fem nya turspelsmiljonärer. Det visar Svenska Spel Turs miljonvinstrapport för första kvartalet. Tillsammans var de fem miljonvinsterna värda 7,8 miljoner kronor. 

– Skåne fortsätter att vara tursamt om än inte med riktigt lika höga vinster som i fjol. Däremot vann man mer på Triss i tv, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel Tur i ett pressmeddelande

Under årets tre första månader har 57 miljonvinster till ett värde av totalt 27 978 600 kronor delats ut till spelare i 17 olika län. Det är något färre miljonvinster än under motsvarande kvartal 2018.

– Dock är den totala miljonvinstsumman enormt mycket högre än under motsvarande period i fjol. Det förklaras av rekordvinsten på Eurojackpot som i mitten av mars tillföll ett par från Örebro, säger vinnarambassadör Pierre Jonsson.

I Skåne föll fem miljonvinster ut till ett totalt värde av 7 809 872 kronor. Det är en vinst färre än motsvarande period i fjol och den totala miljonvinstsumman sjönk kraftigt.

– Det förklaras av att det i slutet av februari förra året föll ut en storvinst på nästan 16,5 miljoner på Eurojackpot till en skånsk man. Det drar så klart upp både snittvinst och total miljonvinstsumma, säger Pierre Jonsson och poängterar att bortsett från den storvinsten ligger den totala vinstsumman på ungefär samma nivå som i fjol.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar