Laddar

Så gick det i dagens kvalmatcher

Tre lokala lag kvalade under lördagseftermiddagen.

delningar

KVAL TILL DIVISION 4

VMA IK 1-1 Ekets GoIF I den sista omgången tappade VMA seriesegern till Näsby. Nu står det klart att föreningen får nöja sig med division 5-spel även kommande säsong. Efter en inledande 3-4-förlust i Örkelljunga var VMA pressat att besegra Eket, för att gå vidare till nästa kvalomgång. Hemma på Ädlavallen i Vånga blev det till slut dock bara 1-1, vilket gör att kvalspelet är över för VMA:s del.

Eket vann dubbelmötet med totalt 5-4 och får nu möta MF Pelister i ett dubbelmöte gällande en plats i division 4.

KVAL TILL DIVISION 5

Billeberga GIF 5-4 Yngsjö IF Yngsjö missade seriesegern med minsta möjliga marginal – då Vanneberga avgjorde seriefinalen på övertid och klev förbi i tabellen. Istället har Yngsjö fått ställa om siktet på kval, för att ta sig upp i femman. Den första matchen i dubbelmötet slutade dock med uddamålsförlust men med fyra bortamål i bagaget lever hoppet i allra högsta grad för Yngsjö.

Returen i dubbelmötet spelas 14 oktober klockan 15:00.

FC Kopparmöllan 1-4 Fjälkinge IF Efter en avslutande seger i den nordöstra femman lyckades Fjälkinge till slut ordna en kvalplats. Nu ser chanserna till division 5-spel även 2018 mycket goda ut. I bortamötet i Klippan tog nämligen Fjälkinge en storseger – och nu krävs det en ordentlig genomklappning hemma på Maxilandia, om Fjälkinge ska trilla ned ett hack i seriesystemet.

Returen i dubbelmötet spelas 14 oktober klockan 14:00.